Resident Evil Village este un joc horror exceptional

by 03 September, 2021Horror, Survival

Resident Evil Village este un joc horror exceptional

by | Sep 3, 2021 | Horror, Survival | 0 comments

O experiență palpitantă

Cele mai mari aventuri Resident Evil încep cu un sentiment de disperare. Întâlnirile cu inamicii sunt complet terifiante. Resursele sunt extrem de limitate și ai senzația că nu ai cum să trăiești pentru a vedea următoarea zonă. Aceste aspecte crează un joc survival horror la nivelul cel mai visceral. Resident Evil Village surprinde acest sentiment din primele momente, inducând jucătorului o senzație de groază.

După ce au supraviețuit evenimentelor cumplite din Resident Evil 7 din 2017, Mia și Ethan Winters trăiesc într-o fericire domestică aparentă. Acest lucru este rapid distrus de sosirea vechiului protagonist și agent anti-bioterorism Chris Redfield. Ethan ajunge într-un sat înfiorător în Europa în timp ce încearcă să-și salveze fiica, Rose.

La sosirea în acest cătun înzăpezit ești luat prin surprindere de o hoardă de vârcolaci. Simți cum se instalează acea reacție de luptă sau fugi. Fanii vor observa că seamănă cu deschiderea iconică a jocului Resident Evil 4 din anul 2005. Este primul dintre multele omagii aduse istoriei de 25 de ani a seriei Capcom.

Satul umbrelor

După ce ai supraviețuit primei hoarde, misterul satului capătă contur. Ai sarcina de a-i învinge pe cei patru lorzi care domnesc peste locuitorii săi cu puteri, aparent, supranaturale. Satul în sine acționează ca un punct central și ești nevoit să aduni diverse obiecte pentru a intra în fiecare dintre teritoriile lorzilor.

Fiecare zonă din Resident Evil Village este diferită din punct de vedere vizual și este influențată de personalitatea lordului său. Jocul abundă de imagini și iconografie fascinante care oferă fiecărei zone un caracter aparte. Primul teritoriu este castelul gotic al faimoasei Lady Dimitrescu. Rătăcind prin sălile sale, descoperind trasee sigure. Rezolvând puzzle-uri distractive ai același sentiment de satisfacție ca și la descoperirea zonei Spencer Mansion din primul Resident Evil sau a secției de poliție din Resident Evil 2. Astfel jocul surprinde multe dintre cele mai bune elemente ale seriei.

Lady Dimitrescu - Resident Evil Village

Regiunile ulterioare sunt diferite din punct de vedere estetic. Fiecare zonă are o atmosferă intrigantă și te imploră să o explorezi. Cu toate că este un joc intens încă din primele momente, a 3-a zonă este cu totul specială. Construită pe baza horror-ului psyhologic este considerată de majoritatea audienței că fiind cea mai terifiantă parte a jocului.

Referințe făcute către jocurile anterioare sunt presărate peste tot pentru a-i încânta pe fanii seriei. Totuși, sunt suficient de subtile încât să nu întrerupă fluxul jocului și să nu înstrăineze jucătorii care abia descoperă Resident Evil. Povestea este dezvăluită treptat. Misterul din jurul satului este relevat încet, legându-se de Resident Evil 7. Povestea nu va fi la fel de atrăgătoare dacă ai sărit peste al șaptelea joc.

Lupta cu hoardele din Resident Evil Village

Sosirea în sat te va umple de spaimă. În orice luptă viitoare vei avea de gestionat resursele care sunt foarte greu de găsit inițial. Devine mai ușor pe măsură ce aduni mai multe arme și întâlneșți comerciantul jocului, care îți permite să cumperi și să-ți upgradezi armele.

Gestionarea itemelor din Resident Evil Village este de asemenea bine realizată. Inventarul este conceput astfel încât să poți organiza totul frumos sau să îl lași într-o mizerie haotică (dacă ești un sălbatic).

zombie-fight - Resident Evil Village

Fiecare dintre cei patru lorzi controlează diferite tipuri de creaturi, așa că jocul îți aduce mereu provocări noi. Nu știi niciodată când vei fi copleșit de un număr mare de creaturi sau vei întâlni un inamic mai puternic, astfel încât să nu te poți relaxa niciodată complet și nu poți să intri într-o rutină. Are un ritm frumos și aduce o tensiune unică în fiecare zonă.

Odată ce ai terminat povestea, deblochezi excelentul mod Mercenaries. Acesta este un mod minunat ce constă în a elimina un număr stabilit de dușmani în diferite etape contra cronometru. Din păcate, spre deosebire de unele iterații anterioare, acest mod nu are o opțiune multiplayer.

Resident Evil Village este o adiție elegantă și plină de atmosferă a francizei și oferă finalizarea unei povești frumoase începută în Resident Evil 7. Fiecare zonă are o personalitate întunecată și este plină de personaje memorabile, în timp ce luptele distractive și un sistem de upgrade satisfăcător te vor menține captivat pe tot parcursul aventurii tale.

Dacă sunteți fanul acestui tip de joc vă recomand și The Evil Within 2. Puteți vedea mai multe jocuri în pagina de aici.

Postări recente

The Evil Within 2 – un joc horror open-world fantastic

The Evil Within 2 – un joc horror open-world fantastic

Pentru a crea un joc horror care să lase o impresie puternică este, de obicei, nevoie de o experiență direcționată — un control atent asupra fiecărei părți din poveste pentru a menține tensiunea, o mână care ghidează camera...

Kebab de vită grecesc marinat

Kebab de vită grecesc marinat

Souvlaki (kebabul grecesc) este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare stradală din Grecia, servit în fiecare tavernă din motive bine întemeiate! Shish Kebab este un fel de mâncare din Orientul Mijlociu și adoptat...

Pește cu turmeric, tăiţei de orez și ierburi

Pește cu turmeric, tăiţei de orez și ierburi

Această rețetă este inspirată din preparatul vietnamez, Cha Ca La Vong. În Hanoi, de unde provine felul de mâncare, peștele este de obicei gătit pe masă și servit cu o varietate de acompaniamente. Puteți ține ierburile, sosul și...

Cele mai bune suplimente pentru întărirea sistemului imunitar

Cele mai bune suplimente pentru întărirea sistemului imunitar

Sistemul tău imunitar constă dintr-o colecție complexă de celule, procese și substanțe chimice care îți apără constant organismul de agenți patogeni invadatori, inclusiv viruși, toxine și bacterii. Menținerea sistemului imunitar...

Categories

Tags

There’s no content to show here yet.