Acestea sunt noile caracteristici din “Assassin’s Creed Valhalla”

by 03 September, 2021Action, Adventure, RPG

Acestea sunt noile caracteristici din “Assassin’s Creed Valhalla”

by | Sep 3, 2021 | Action, Adventure, RPG | 0 comments

O nouă lume vikingă

La prima vedere, multe sunt extrem de familiare în „Assassin’s Creed Valhalla”, mai ales în comparație cu predecesorul său din 2018, „Assassin’s Creed Odyssey”. Seria open-world favorizează din nou mecanicile folosite de jocurile RPG, in luptă vei putea folosi abilitati speciale și o mare parte din timpul tău este împărțit între explorarea lumii masive și completarea misiunilor.

Dar asta nu înseamnă că nu s-a schimbat nimic. Situat în Norvegia și Anglia secolului al VIII-lea în timpul epocii vikingilor, vei juca rolul lui Eivor, liderul unui clan viking care trebuie să-și stabileasca oamenii într-un nou ţinut. Poți alege un avatar feminin sau masculin, dar de data aceasta, indiferent de sex, protagonistul va fi întotdeauna Eivor (spre deosebire de Odyssey, unde puteai alege intre Alexios si Kassandra).

De la raidurile pline cu adrenalină până la a-ți testarea inteligența într-un război de cuvinte, „Assassin’s Creed Valhalla” are câteva caracteristici unice printre valurile de familiaritate. Iată cele mai mari schimbări pe care le-am observat.

Asaltarea unei fortărețe

Invadarea cetăților nu este nouă în Assassin’s Creed, dar formula și execuția s-au schimbat odată cu adăugarea asalturilor. Atacurile sunt adesea o parte din misiunile principale ale jocului, care necesită să spargerea zidurilor inamice cu un berbec. O armată vikingă este lângă tine în timp ce progresezi dintr-o zonă în alta a fortăreței, intrând adesea în scenarii infocate de luptă cu valuri de dușmani neîndurători.

Raiduri

Raidurile sunt în esență misiuni secundare în care tu și clanul tău viking asaltează un avanpost. Poate că pare similar cu asaltul, dar au o formă mult mai liberă; de exemplu, nu mai necesită un berbec care să te ajute să avansezi. Poți să le abordezi oricum dorești, atâta timp cât ucizi toți dușmanii. Recompensa pentru completarea unui raid iti oferă resurse care pot fi utilizate la dezvoltarea așezării tale pentru a construi diverse clădiri.

Așezare

Valhalla dorește să îi înfățișeze pe vikingi, nu doar ca raideri ci și ca pe niște coloniști. În calitate de lider de clan, depinde de tine să îți construiești și să îți îmbunătățești așezarea pe măsură ce avansezi în poveste. Pentru a face acest lucru, trebuie să aduni resurse, cum ar fi materiile prime care pot fi achiziționate din raiduri. Cu materialele adecvate, poți construi o colibă de pescuit, o fierărie, o crescătorie de pasări și multe altele. Fiecare are un scop: poți schimba peștele (pe care îl achiziționezi prin pescuit) pentru recompense specifice, poți să-ți îmbunătățesti armele la fierărie și poți să-ți schimbi aspectul navei la un șantier naval.

Este disponibilă și o baracă, pentru a personaliza un mercenar Jomsvikingr, care este un NPC pe care îl poți închiria online și se poate alătura raidului unui prieten în jocul respectiv. Dacă doriți să vă personalizați caracterul, există și un loc pentru asta, permițându-ți să îi schimbi părul și tatuajele.

Modificări de leveling și skill tree

În „Odyssey” și „Origins”, caracterul tău isi crește nivelul treptat, si deblocheaza noi abilități. De data aceasta, caracterul tău nu va avea un nivel, ci în schimb un „global power” bazat pe câte abilități au fost deblocate. Pe măsură ce iti cresti „global power”, primesti skill points pe care le folosesti pentru a învăța noi abilități sau pentru a câștiga putere sau dexteritate în lupta corp la corp, atacuri de la distanță, stealth și așa mai departe.

Abilitățile se împart în 3 categorii: Urs, lup și corb. Fiecare corespunde unui anumit stil de joc, cum ar fi corbul care reprezintă stealth. Poți progresa în fiecare categorie cât dorești și chiar poți reseta skill-urile complet dacă te răzgândești, oferindu-ți control complet asupra modului de construire a setului de abilități ale caracterului tău.

Activități secundare: flyting, băutură și puzzle-uri

„Valhalla” este plin de lucruri de făcut, chiar și atunci când nu completezi o misiune principală. Poți participa la un minigame de băut, la vânătoare, la pescuit și la flyting. Flyting este o bătălie rap în stil viking, în care trebuie să alegi dintr-o selecție de opțiuni de dialog pentru a vă insulta cel mai bine adversarul într-o serie de rime.

Există și puzzle-uri opționale, pe care le vei găși pe măsură ce explorezi. Unele dintre acestea includ puzzle-uri Cairn, unde trebuie să construiești un mic turn din pietre, echilibrandu-le astfel încât să nu se rastoarne; misiuni de iluzie optică, numite “Standing Stones” care necesită să le privești din perspectivă și, în cele din urmă, Animus Anomalies, care sunt erori în Animus (un dispozitiv modern folosit pentru a experimenta momente din istorie) care apar ca puzzle-uri de platformă.

Postări recente

The Evil Within 2 – un joc horror open-world fantastic

The Evil Within 2 – un joc horror open-world fantastic

Pentru a crea un joc horror care să lase o impresie puternică este, de obicei, nevoie de o experiență direcționată — un control atent asupra fiecărei părți din poveste pentru a menține tensiunea, o mână care ghidează camera...

Kebab de vită grecesc marinat

Kebab de vită grecesc marinat

Souvlaki (kebabul grecesc) este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare stradală din Grecia, servit în fiecare tavernă din motive bine întemeiate! Shish Kebab este un fel de mâncare din Orientul Mijlociu și adoptat...

Pește cu turmeric, tăiţei de orez și ierburi

Pește cu turmeric, tăiţei de orez și ierburi

Această rețetă este inspirată din preparatul vietnamez, Cha Ca La Vong. În Hanoi, de unde provine felul de mâncare, peștele este de obicei gătit pe masă și servit cu o varietate de acompaniamente. Puteți ține ierburile, sosul și...

Cele mai bune suplimente pentru întărirea sistemului imunitar

Cele mai bune suplimente pentru întărirea sistemului imunitar

Sistemul tău imunitar constă dintr-o colecție complexă de celule, procese și substanțe chimice care îți apără constant organismul de agenți patogeni invadatori, inclusiv viruși, toxine și bacterii. Menținerea sistemului imunitar...

Categories

Tags

There’s no content to show here yet.