New World: sfaturi pentru începători

by | Oct 12, 2021 | MMO, RPG | 0 comments

Mulți jucători au avut deja șansa de a vedea ce are de oferit New World – closed beta-ul din iulie a avut peste 190.000 de jucători online simultan, iar cel mai recent open beta a fost, de asemenea, destul de popular. Dar dacă nu ai avut ocazia să încerci jocul înainte de lansare, multe dintre sistemele și mecanicile sale ar putea fi un mister.

Acest ghid pentru New World iți prezintă câteva sfaturi pentru începători pentru noul MMO, indiferent dacă este vorba de armele tale sau cum să eviți să te împovărezi cu echipamente și materiale.

Folosește ambele sloturi pentru arme

Poți găsi o varietate de arme din care să alegi de la început. Nu există clase stabilite în New World, deci ar trebui să iți dai seama ce arme dorești să utilizezi și să iți adaptezi build-ul în jurul playstyle-ului tău preferat. Poți alege o sabie și un arc, de exemplu, sau poate un staff și un topor sunt mai pe gustul tău.

Weapon mastery înseamnă că puteți debloca abilități active și skill-uri pasive legate de un anumit tip de armă. La început, probabil că vei dori să te concentrezi asupra unui build pentru leveling, dar pe măsură ce progresezi, ar trebui să te gândesti la combinația de arme pe care dorești să o foloseti pentru a aborda contentul mai dur.

Ai grijă la greutatea ta

Este tentant să-ți pui o armură cu cele mai bune stats-uri pentru a avea o șansă mai buna să supraviețuiesti, dar gear-ul pe care îl echipezi contribuie la greutatea ta totală. La rândul său, acest lucru poate afecta cât de bine ești capabil să te miști și să te eschivezi.

Dacă dorești un build mai dur, s-ar putea să nu te deranjeze să sacrifici mobilitatea pentru o apărare mai mare, dar dacă o să ai un stil de joc mai evaziv, ar trebui să acorzi atenție greutății echipamentului pe care îl echipezi.

Inventarul tău are și o limită de greutate, iar dacă treci peste acea limită vei fi încetinit. Folosiți depozitul de la diferite așezări pentru a vă menține bag-urile ușoare.

Urmărește durabilitatea

Armele, uneltele și gear-ul își pierd din durabilitate ori de câte ori sunt utilizate – sau atunci când mori – așa că ar trebui să te obișnuiești să iți verifici echipamentul în mod regulat. Iți poți repara lucrurile folosind o cantitate mică de bani și piese de reparație (Repair parts), pe care le poți obține din salvaging-ul armelor sau armurilor pe care nu intenționezi să le utilizezi – acest lucru este, de asemenea, folositor deoarece înseamnă că vei elibera spațiul din bag-uri.

Kiturile de reparații (Repair Kits) fac același lucru, dar ai nevoie de piese de reparație (repair parts) pentru a le fabrica. Cu toate acestea, kiturile de reparații pot fi vândute prin intermediul Postului Comercial (Trading Post), deci, dacă aveți multe kituri de rezervă, puteți face întotdeauna niște bani.

Începe să craftezi și să aduni resurse din timp

Crafting-ul are un rol important în New World, deși cel mai probabil va deveni mult mai folositor la level maxim când poți farma resurse mai bune pentru a-ți face un gear mai puternic.

Totuși, există o mulțime de avantaje pentru a începe să craftezi din timp. Este posibil să obții anumite arme mai devreme decât ai face-o dacă te-ai baza pe loot drops sau recompense de la quest-uri. De asemenea, va trebui să craftezi săgeți sau gloanțe dacă intentionezi să utilizezi arme ranged. Postul Comercial iți oferă posibilitatea vinzi lucrurile pe care le craftezi, deși ar trebui să verifici ce se vinde bine înainte de a începe să craftezi dacă vrei doar să faci bani din asta.

Explorează pentru a debloca opțiuni de fast travel

Vei găsi o așezare mare după ce termini primele quest-uri din New World. Deși există o mulțime de quest-uri care te vor ține ocupat în zona următoare, merită să explorezi. Nu numai că poți debloca Fast Travel Shrines pentru a te deplasa mai simplu, dar unele resurse pot fi și mai abundente în diferitele zone de nivel scăzut.

Folosește Inn Recall și camp-uri pentru a reduce timpul de călătorie

Funcția Recall Inn este în esență aceeași Hearthstone-ul din WoW. Vorbește cu un Innkeeper pentru a face check-in la hanul (inn) respectiv și vei putea să te teleportezi gratuit acolo cu un cooldown de o oră. Acest lucru este deosebit de util, deoarece unele dintre quest-urile de la început te vor face să călătorești o distanță considerabilă pentru a ajunge la destinație. Poți utiliza funcția Recall Inn în orice han, dar aceasta poate fi activă numai la un anumit han la un moment dat.

Poți construi un camp în timp explorezi, atâta timp cât ai materialele necesare pentru a-l crea. Deși beneficiile camp-ului ar putea fi ușor de trecut cu vederea la început, să te respawn-ezi la un han și să trebuiască să parcurgi jumătate de hartă s-ar putea să te facă să-i reconsideri utilitatea.

Camp-urile nu sunt doar niște puncte de respawn temporare, pot fi folosite și pentru a crafta. Îți poți îmbunătăți camp-ul pentru a crafta iteme mai bune – primul dintre aceste upgrade-uri se deblochează la nivelul 15 după terminarea unui anumit quest.

Alege o facțiune

Va trebui te alături uneia dintre cele trei facțiuni odată ce ajungi la o anumită parte a questline-ului principal. Vei avea de ales între The Marauders, The Covenant și The Syndicate. În afară de estetică, alegerea ta ar trebui să se reducă la câțiva factori. Facțiunile controlează diferite părți ale hărții și acest lucru va varia în funcție de server. Deoarece se vor lupta, de asemenea, pentru teritoriu, ar fi bine să te alături facțiunii dominante pe serverul tău.

Companiile (guild-ele) sunt, de asemenea, formate din jucători dintr-o singură facțiune și dacă intenționezi să te joci cu prietenii, ar trebui să vă asigurați că vă alăturați aceleiași facțiuni, cu excepția cazului în care doriți să vă confruntați în PvP.

Îți poți schimba facțiunea dacă dorești, dar numai după ce au trecut 120 de zile de când te-ai alăturat ultimei facțiuni, deci merită să te gândești puțin înainte de a decide.

Postări recente

The Evil Within 2 – un joc horror open-world fantastic

The Evil Within 2 – un joc horror open-world fantastic

Pentru a crea un joc horror care să lase o impresie puternică este, de obicei, nevoie de o experiență direcționată — un control atent asupra fiecărei părți din poveste pentru a menține tensiunea, o mână care ghidează camera...

Kebab de vită grecesc marinat

Kebab de vită grecesc marinat

Souvlaki (kebabul grecesc) este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare stradală din Grecia, servit în fiecare tavernă din motive bine întemeiate! Shish Kebab este un fel de mâncare din Orientul Mijlociu și adoptat...

Pește cu turmeric, tăiţei de orez și ierburi

Pește cu turmeric, tăiţei de orez și ierburi

Această rețetă este inspirată din preparatul vietnamez, Cha Ca La Vong. În Hanoi, de unde provine felul de mâncare, peștele este de obicei gătit pe masă și servit cu o varietate de acompaniamente. Puteți ține ierburile, sosul și...

Cele mai bune suplimente pentru întărirea sistemului imunitar

Cele mai bune suplimente pentru întărirea sistemului imunitar

Sistemul tău imunitar constă dintr-o colecție complexă de celule, procese și substanțe chimice care îți apără constant organismul de agenți patogeni invadatori, inclusiv viruși, toxine și bacterii. Menținerea sistemului imunitar...

Categories

Tags

There’s no content to show here yet.