Care sunt beneficiile exercițiilor aerobice?

by | Dec 2, 2021 | Fitness, Sănătate | 0 comments

Exercițiile aerobice înseamnă orice activitate care face să-ți pompeze sângele și să lucreze grupuri mari de mușchi. Sunt cunoscute și ca activitate cardiovasculară. Exemple de exerciții aerobice includ:

  • mers rapid
  • înot
  • alergare
  • ciclism
  • sporturi precum fotbal, basket, etc.

Experții recomandă să faci cel puțin 150 de minute de exerciții aerobice în fiecare săptămână.

1. Îmbunătățește sănătatea cardiovasculară

Exercițiile aerobice sunt recomandate de majoritatea medicilor persoanelor cu sau cu risc de boli de inimă. Acest lucru se datorează faptului că exercițiile fizice vă întăresc inima și o ajută să pompeze mai eficient sângele în tot corpul.

Exercițiile cardiovasculare pot ajuta, de asemenea, la scăderea tensiunii arteriale și la menținerea arterelor curate, prin creșterea colesterolului „bun” al lipoproteinelor de înaltă densitate și scăderea nivelului de colesterol „rău” al lipoproteinelor cu densitate joasă din sânge. Dacă doriți în mod special să reduceți tensiunea arterială și colesterolul, este bine să aveți un program 40 de minute de exerciții aerobice de intensitate moderată de 3 sau 4 ori pe săptămână.

2. Scade tensiunea arterială

Exercițiile cardiovasculare vă pot ajuta să gestionați simptomele hipertensiunii arteriale. Asta pentru că exercițiile fizice pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

3. Ajută la gestionarea zahărului din sânge

Activitatea fizică regulată ajută la reglarea nivelului de insulină și la scăderea zahărului din sânge, menținând în același timp greutatea corporală sub control. Într-un studiu asupra persoanelor cu diabet zaharat de tip 2, cercetătorii au descoperit că orice formă de mișcare poate avea aceste efecte.

4. Reduce simptomele astmului

Exercițiile aerobice pot ajuta persoanele cu astm bronșic să reducă atât frecvența, cât și severitatea atacurilor de astm. Cu toate acestea, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe o nouă rutină de exerciții dacă aveți astm. Aceștia pot recomanda activități sau măsuri de precauție specifice pentru a vă ajuta să vă mențineți în siguranță în timpul antrenamentului.

5. Reduce durerea cronică

Dacă ai dureri cronice de spate, exercițiile cardiovasculare – în special activitățile cu impact redus, cum ar fi înotul sau aerobicul acvatic – te pot ajuta să îți dezvoti musculatura și rezistența spatelui. Exercițiile fizice vă pot ajuta, de asemenea, să pierdeți în greutate, ceea ce poate reduce și mai mult durerile cronice de spate.

6. Te ajută să dormi

Un studiu asupra persoanelor cu probleme cronice de somn a arătat că un program regulat de exerciții fizice combinat cu educația privind igiena somnului este un tratament eficient pentru insomnie.

Participanții s-au angajat în activitate aerobică timp de 16 săptămâni și apoi au completat chestionare despre somn și starea lor generală de spirit. Grupul de activitate a raportat o îmbunatățire a calității și duratei somnului, precum și o vitalitațe sporită în timpul zilei.

Postări recente

The Evil Within 2 – un joc horror open-world fantastic

The Evil Within 2 – un joc horror open-world fantastic

Pentru a crea un joc horror care să lase o impresie puternică este, de obicei, nevoie de o experiență direcționată — un control atent asupra fiecărei părți din poveste pentru a menține tensiunea, o mână care ghidează camera...

Kebab de vită grecesc marinat

Kebab de vită grecesc marinat

Souvlaki (kebabul grecesc) este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare stradală din Grecia, servit în fiecare tavernă din motive bine întemeiate! Shish Kebab este un fel de mâncare din Orientul Mijlociu și adoptat...

Pește cu turmeric, tăiţei de orez și ierburi

Pește cu turmeric, tăiţei de orez și ierburi

Această rețetă este inspirată din preparatul vietnamez, Cha Ca La Vong. În Hanoi, de unde provine felul de mâncare, peștele este de obicei gătit pe masă și servit cu o varietate de acompaniamente. Puteți ține ierburile, sosul și...

Cele mai bune suplimente pentru întărirea sistemului imunitar

Cele mai bune suplimente pentru întărirea sistemului imunitar

Sistemul tău imunitar constă dintr-o colecție complexă de celule, procese și substanțe chimice care îți apără constant organismul de agenți patogeni invadatori, inclusiv viruși, toxine și bacterii. Menținerea sistemului imunitar...

Categories

Tags

There’s no content to show here yet.