Resident Evil Village este un joc horror exceptional

by 03 September, 2021Horror, Survival

Resident Evil Village este un joc horror exceptional

by | Sep 3, 2021 | Horror, Survival | 0 comments

O experiență palpitantă

Cele mai mari aventuri Resident Evil încep cu un sentiment de disperare. Întâlnirile cu inamicii sunt complet terifiante, resursele extrem de limitate și senzația că nu ai cum să trăiești pentru a vedea următoarea zonă – un joc survival horror la nivelul cel mai visceral. Resident Evil Village surprinde acest sentiment din primele momente, aducand jucatorului o senzatie de groaza.

După ce au supraviețuit evenimentelor cumplite din Resident Evil 7 din 2017, Mia și Ethan Winters trăiesc într-o fericire domestică aparentă. Acest lucru este rapid distrus de sosirea vechiului protagonist și agent anti-bioterorism Chris Redfield, un eveniment care îl trimite pe Ethan într-un sat înfiorător în Europa în timp ce încearcă să-și salveze fiica Rose.

La sosirea în acest cătun înzăpezit ești luat prin surprindere de o hoardă de vârcolaci și acea reacție de luptă sau fugă pe care jocul încearcă să o creeze se instalează. Fanii vor observa că seamănă cu deschiderea iconică a jocului Resident Evil 4 din anul 2005, în primul dintre multele omagii aduse istoriei de 25 de ani a seriei Capcom.

Satul umbrelor

După ce ai supraviețuit primei hoarde, misterul satului începe să se desfășoare și ai sarcina de a-i învinge pe cei patru lorzi care domnesc peste locuitorii săi cu puteri aparent supranaturale. Satul în sine acționează ca un punct central și ești nevoit să aduni diverse obiecte pentru a intra în fiecare dintre teritoriile lorzilor.

Fiecare zonă este diferită din punct de vedere vizual și este influențată de personalitatea lordului său, cu imagini și iconografie fascinante care oferă fiecărei zone un caracter aparte. Primul teritoriu este castelul gotic al faimoasei Lady Dimitrescu. Rătăcind sălile sale, descoperind trasee sigure și rezolvând puzzle-uri distractive, provoacă același sentiment de satisfacție ca și descoperirea zonei Spencer Mansion din primul Resident Evil sau a secției de poliție din Resident Evil 2 – surprinde multe dintre cele mai bune elemente ale seriei.

Regiunile ulterioare sunt diferite din punct de vedere estetic, dar fiecare zonă are o atmosferă intrigantă și te imploră să o explorezi. Cu toate că este un joc intens încă din primele momente, una dintre zone este construită pe baza horror-ului psyhologic și este considerată de majoritatea audienței că fiind cea mai terifiantă parte a jocului.

Referințe făcute către jocurile anterioare sunt presărate peste tot pentru a-i încânta pe cei care sunt fanii seriei de multă vreme, dar sunt suficient de subtile încât să nu întrerupă fluxul jocului și să nu înstrăineze jucătorii care abia descoperă Resident Evil. Povestea este dezvăluită treptat, cu misterul din jurul satului care se desfășoară încet și satisfăcător legându-se de Resident Evil 7 – povestea nu va fi la fel de atrăgătoare dacă ai sărit peste al șaptelea joc.

Lupta cu hoardele

Sosirea intensă în sat te va umple de spaimă pentru orice luptă viitoare, deoarece resursele sunt foarte greu de găsit inițial. Devine mai ușor pe măsură ce aduni mai multe arme și întâlnești comerciantul jocului, care îți permite să cumperi și să-ti upgradezi armele.

Gestionarea itemelor este de asemenea satisfăcătoare. Inventarul este conceput astfel încât să poți organiza totul frumos sau să îl lași într-o mizerie haotică (dacă ești un sălbatic).

Fiecare dintre cei patru lorzi controlează diferite tipuri de creaturi, așa că jocul îți aduce mereu provocări noi. Nu știi niciodată când vei fi copleșit de un număr mare de creaturi sau vei întâlni un inamic mai puternic, astfel încât să nu te poți relaxa niciodată complet și nu poți să intri într-o rutină. Are un ritm frumos și aduce o tensiune unică în fiecare zonă.

Odată ce ai terminat povestea, deblochezi excelentul mod Mercenaries. Acesta este un mod minunat ce consta in a elimina un număr stabilit de dușmani în diferite etape contra cronometru. Din păcate, spre deosebire de unele iterații anterioare, acest mod nu are o opțiune multiplayer.

Resident Evil Village este o adiție elegantă și plină de atmosferă a francizei și oferă finalizarea unei povești frumoase începută în Resident Evil 7. Fiecare zonă are o personalitate întunecată și este plină de personaje memorabile, în timp ce luptele distractive și un sistem de upgrade satisfăcător te vor menține captivat pe tot parcursul aventurii tale.

Postări recente

New World: sfaturi pentru începători

New World: sfaturi pentru începători

Mulți jucători au avut deja șansa de a vedea ce are de oferit New World - closed beta-ul din iulie a avut peste 190.000 de jucători online simultan, iar cel mai recent open beta a fost, de asemenea, destul de popular. Dar dacă nu...

Categories

Tags

Your site doesn’t have any tags, so there’s nothing to display here at the moment.